niedziela, 30 października 2016

Babeczkowe szaleńswto

Pierwsze w tym roku zajęcia kulinarne objęły swoim zasięgiem marchewkę :)
Po wizycie na targu zaopatrzyliśmy się w piękną, zdrową marchew - oczywiście kupioną u naszego stałego, sprawdzonego źródła.
Wykorzystałam dwa przepisy na babeczki marchewkowe. Ponieważ nie mamy piekarnika, jedna z mam upiekła babeczki w domowym piekarniku.

1. Wykorzystane produkty:






Biały cukier puder warto zastąpić czcinowym






1. Rozdzielamy zadania:

-przygotowujemy czekoladę deserową

- szatkujemy orzechy
- ścieramy marchewkę



Przyłapani na gorącym uczynku ;) Każdy kucharz sprawdza czy wykorzystywany produkt nadaje się do użycia




- łączymy produkty 







- przygotowanie foremek do wlania ciasta





- dekorowanie gorzką czekoladą



Najprzyjemniejsza część - konsumpcja







Efekt finalny:








Chwalimy się naszą pracą i częstujemy naszymi pysznościami:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz