Pierwsze w tym roku zajęcia kulinarne objęły swoim zasięgiem marchewkę :)
Po wizycie na targu zaopatrzyliśmy się w piękną, zdrową marchew - oczywiście kupioną u naszego stałego, sprawdzonego źródła.
Wykorzystałam dwa przepisy na babeczki marchewkowe. Ponieważ nie mamy piekarnika, jedna z mam upiekła babeczki w domowym piekarniku.
1. Wykorzystane produkty:
Biały cukier puder warto zastąpić czcinowym
1. Rozdzielamy zadania:
- szatkujemy orzechy
- ścieramy marchewkę
Przyłapani na gorącym uczynku ;) Każdy kucharz sprawdza czy wykorzystywany produkt nadaje się do użycia
- łączymy produkty
- przygotowanie foremek do wlania ciasta
- dekorowanie gorzką czekoladą
Najprzyjemniejsza część - konsumpcja
Efekt finalny:
Chwalimy się naszą pracą i częstujemy naszymi pysznościami:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz